Samenvatting Vitesse - Willem II

Vitesse wint weer eens, maar raakt spits Darfalou kwijt

16 februari 2019
Vitesse heeft zaterdagavond na vier wedstrijden zonder overwinning eindelijk een zege geboekt. Willem II dolf het onderspit in een affiche met vijf goals: 3-2. Oussama Darfalou verliet het Gelredome op krukken.

De Arnhemmers hadden achtereenvolgens niet gewonnen van AZ, sc Heerenveen, Fortuna Sittard en FC Groningen, maar begonnen goed tegen Willem II. Al na vijf minuten was het raak: Bryan Linssen scoorde fraai met het hoofd. Aan het eind van de eerste helft moest de ploeg van Leonid Slutsky een domper verwerken. Spits Darfalou moest zich laten vervangen met een ogenschijnlijk zware blessure. 

Met de 1-0 voorsprong ging Vitesse rusten, om na de thee de score uit te breiden. Martin Ødegaard krulde een bal fraai binnen: 2-0. Vitesse zat in een zetel, maar Willem II deed twee minuten na de goal van de thuisploeg iets terug. Alexander Isak was trefzeker en bracht de stand terug tot 2-1. 

Willem II ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest een derde goal incasseren uit een corner. Eerst hield Renato Tapia een bal van de lijn, maar uit de erop volgende hoekschop was het raak: Max Clark zorgde voor de 3-1. 

Vitesse leek de zege in handen te hebben, maar opnieuw kwamen de Tilburgers terug in de wedstrijd. Vangelis Pavlidis was de maker van de 3-2. Willem II speelde nog alles of niets, maar het mocht niet baten. Zo boekte Vitesse eindelijk weer eens een overwinning. (FOX Sports)