Samenvatting Excelsior - FC Emmen

Excelsior verlaat degradatiezone na zege op FC Emmen

17 februari 2019
Excelsior heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen in de strijd tegen degradatie door te winnen van directe concurrent FC Emmen. De Kralingers draaiden een achterstand razendsnel om en wonnen met 2-1.

De kelderkraker tussen de nummers zestien en veertien van de ranglijst ontbrandde pas in de tweede helft. De bezoekers namen de leiding via Michael de Leeuw, die een voorzet van Caner Cavlan raak kopte. Het was niet alleen zijn eerste goal in het shirt van Emmen. Het was ook zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 16 april 2016, destijds namens FC Groningen uit bij Feyenoord (1-1).

Zes minuten na de openingsgoal stond Excelsior alweer op een 2-1 voorsprong. Eerst tekende Marcus Edwards voor de gelijkmaker met een bekeken schot in de lange hoek. Daarna was het invaller Dennis Eckert, op aangeven van Edwards, de 2-1 tegen de touwen schoot. 

Door de driepunter van de Rotterdammers wisselen Excelsior en Emmen nu van plek op de ranglijst. Excelsior begon de dag als zestiende en klimt nu naar de veertiende plek terwijl Emmen juist de tegenovergestelde weg bewandelt. (FOX Sports)