Colin Kaepernick (midden)
Colin Kaepernick (midden) - © ANP

USA Update: Advocaat Kaepernick verwacht terugkeer knielende quarterback

18 februari 2019
Colin Kaepernick heeft de hoop om terug te keren in de NFL nog niet opgegeven. De advocaat van de 31-jarige quarterback noemde Carolina Panthers en Super Bowl-winnaar New England Patriots als mogelijke nieuwe werkgevers.

Kaepernick trof vorige week een schikking met de NFL in de procedure die de voormalige spelverdeler van San Francisco 49ers in oktober 2017 was begonnen tegen de bond.

Kaepernick was een jaar eerder de eerste speler die knielde tijdens het volkslied uit protest tegen sociale ongelijkheid en politiegeweld jegens donkere Amerikanen. Hij is sinds maart 2017 clubloos en was van mening dat de clubeigenaren tegen hem samenspanden om hem geen contract aan te bieden.

Advocaat Mark Geragos verklaarde in een interview met CNN dat Kaepernick de NFL nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. “Hij wil absoluut nog spelen”, aldus Geragos. “Hij wil meedoen op het hoogste niveau. Dit is een erg competitieve jongen.”

Panthers en Patriots

“Ik denk dat je in de komende twee weken gaat zien dat iemand zich meldt en het juiste doet. Wil je dat ik voorspel wie? Naast de Panthers zou het me niet verbazen als Patriots-eigenaar Bob Kraft actie onderneemt”, voegde hij toe bij ESPN.

Geragos noemde Carolina een logische keus, vooral als de huidige quarterback Cam Newton met de naweeën van een schouderoperatie zou kampen. Een overgang naar de Panthers zou tevens een hereniging betekenen met safety Eric Reid, met wie hij de procedure tegen de NFL was begonnen.

 

New England lijkt minder waarschijnlijk. De Patriots hebben nog altijd de beschikking over de 41-jarige Tom Brady, die nog een aantal jaren wil doorgaan. De kersverse kampioen heeft ook de 33-jarige back-up Brian Hoyer en Danny Etling in de selectie. (FOX Sports)