Alex DeBrincat
Alex DeBrincat - © ANP

USA Update: Blackhawks winnen 'knettergek zomerpotje', Nani naar Orlando

19 februari 2019
Chicago Blackhawks en Ottawa Senators vonden maar liefst vijftien keer het net tijdens hun onderlinge wedstrijd op maandagavond. De kampioen van 2015 was uiteindelijk nipt met 8-7 te sterk voor de bezoekers uit Canada.

Met vijftien goals evenaarden de twee ploegen het seizoensrecord van Calgary Flames en Columbus Blue Jackets. Calgary versloeg Columbus begin december met 9-6.

Na de eerste periode maandagavond hadden de goalies gezamenlijk al negen keer de puck uit het net moeten vissen (5-4). Chicago liep vervolgens uit naar 8-5, voordat de Senators in de slotfase nog twee goals aan het totaal toevoegden.

Alex DeBrincat tekende namens de Blackhawks voor een hattrick en twee assists, waarmee de 21-jarige vleugelspeler de beste wedstrijd van zijn carrière afleverde.

Zomeravondwedstrijdje

“Het was een knettergekke wedstrijd”, verklaarde DeBrincat na afloop. “Je kreeg met deze score het idee dat het een zomeravondwedstrijdje was. Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

“Ik denk dat je dit moet kwalificeren als een keepersnachtmerrie”, zei Blackhawks-goalie Cam Ward. “Een hele vreemde wedstrijd, de fans kregen vandaag zeker waar voor hun geld.”

Nani naar Orlando

In de MLS was het grote nieuws dat Orlando City voormalig Manchester United-aanvaller Nani heeft binnengehaald. De Portugese International, die voor drie jaar tekende, komt transfervrij over van het Sporting Lissabon van trainer Marcel Keizer en Bas Dost.

Nani speelde tussen 2007 en 2014 in Manchester, waar hij onder meer vier landstitels en de Champions League won. Hij kwam vervolgens uit voor Sporting, Fenerbahçe, Valencia en Lazio voordat hij vorige zomer terugkeerde in Lissabon. (FOX Sports)