Ajax - PEC Zwolle is verzet.
Ajax - PEC Zwolle is verzet. - © Pro Shots

KNVB verplaatst Ajax - PEC Zwolle wegens CL-affiche

20 februari 2019
De KNVB heeft woensdagavond naar buiten gebracht dat Ajax - PEC Zwolle is verplaatst. De voetbalbond meldt dat dit te maken heeft met Real Madrid - Ajax in de Champions League. De nieuwe datum voor het Eredivisie-affiche is woensdag 13 maart.

Oorspronkelijk stond Ajax - PEC gepland voor zaterdag 2 maart. De KNVB heeft de wedstrijd verplaatst naar woensdag 13 maart zodat Ajax zich 'optimaal kan voorbereiden' op de tweede wedstrijd van het Champions League-tweeluik met Real Madrid. 

De KNVB acht het belangrijk dat Ajax zich optimaal profileert in Madrid, zodat het mogelijk het UEFA-coëfficiënt ten goede komt. Nederland moet de huidige elfde plaats vasthouden omdat de kampioen van de Eredivisie zich dan rechtstreeks plaatst voor het miljardenbal in het seizoen 2019/20. 

"In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs. Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee", is de korte reactie van Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, op de website van de voetbalbond. 

PSV en PEC reageren boos

PSV en PEC zijn boos op de KNVB. Beide clubs nemen het de voetbalbond hoogst kwalijk dat het duel tussen Ajax en PEC is verschoven. Een woordvoerder van PSV laat weten dat de koploper uit Eindhoven met verbazing op het besluit van de KNVB heeft gereageerd. "We hebben ook officieel bezwaar aangetekend", zegt hij. (FOX Sports/ANP)