Manny Machado
Manny Machado - © ANP

USA Update: Shirts Machado kortstondig te koop in San Diego, Yankees favoriet

21 februari 2019
Enkele fortuinlijke fans van San Diego Padres hebben woensdag mogelijk een fraai collectors item op de kop getikt. De fanshop in Petco Park verkocht enige tijd shirts met de naam van Manny Machado op de rug, waarna deze snel weer uit de schappen werden gehaald.

Machado lijkt op het punt te staan een megacontract te tekenen bij de Padres. De topspeler heeft een overeenkomst met de club voor een contract van tien jaar, ter waarde van 300 miljoen dollar (264 miljoen euro).

De viervoudige All-Star moet donderdag echter nog een medische keuring ondergaan, voordat de handtekeningen gezet kunnen worden.

Het lijkt er echter op dat de fanshop de memo niet had ontvangen, aangezien het Machado-tricot met nummer 13 een dag eerder al in de winkel hing. Op het moment dat de clubleiding dit in de gaten kreeg, werd er snel een einde gemaakt aan de verkoop.

Indien de komst van Machado doorgaat, dan is hij met 300 miljoen dollar de free agent met het duurste contract ooit in de MLB.

De korte stop, die ook als derde honkman uit de voeten kan, maakt in 2012 bij Baltimore Orioles zijn debuut op het hoogste niveau. Hij verkaste vorig jaar zomer naar Los Angeles Dodgers, waarmee hij de World Series verloor van Boston Red Sox.

Favoriet volgens de bookmakers

De eindzege van Boston Red Sox betekende niet dat de ploeg van Xander Bogaerts ook meteen favoriet is voor de titel het aankomende seizoen, zo bleek woensdag.

Volgens de grote bookmaker Westgate Las Vegas SuperBook zijn de New York Yankees van Didi Gregorius en Houston Astros de grootste kanshebbers (6-1). De Red Sox en de Dodgers van Kenley Jansen volgen met 7-1.

Yankees Aaron Judge en Giancarlo Stanton (7-1) hebben volgens de bookmaker de grootste kans om de meeste homeruns te slaan.

De Yankees, Red Sox en Astros spelen alle drie in de American League, waarbij New York en Boston zelfs allebei voor dezelfde divisie uitkomen (AL East). De Dodgers spelen in de National League West. (FOX Sports)