Frank de Boer
Frank de Boer - © ANP

USA Update: De Boer onderuit met Atlanta in Amerikaanse Champions League

22 februari 2019
Frank de Boer is zijn carrière als trainer van Atlanta United begonnen met een 3-1 nederlaag bij Herediano in de CONCACAF Champions League.

De ploeg uit Costa Rica kwam al na zeven minuten op voorsprong tegen de kampioen van de MLS via José Ortiz. Na 34 minuten was Ortiz de aangever en werkte Randall Azofeifa de bal binnen.

Vlak voor rust wist de Duitser Julian Gressel het net te vinden voor de ploeg van De Boer en was er uitzicht op een goed resultaat in Midden-Amerika.

Esteban Granados bracht de marge na de thee echter weer op twee doelpunten. Op 1 maart treffen de twee ploegen elkaar weer in de return in de achtste finale, dan in Atlanta.

"We verloren de bal op plekken waar je dat niet wil. Je kan zeggen: zoiets mag niet gebeuren. Maar dit is voetbal, iedereen maakt fouten. Ik vind het vervelender dat we daarna niet de juiste reactie gaven", aldus de trainer van de Amerikaanse kampioen. "We wilden te graag en te snel terug komen."

Machado

San Diego Padres heeft de komst van Manny Machado bevestigd. De korte stop, die ook als derde honkman uit de voeten kan, tekent een tienjarig contract en vangt 300 miljoen dollar. Het duurste contract voor een free agent ooit.

Machado maakte in 2012 bij Baltimore Orioles zijn debuut op het hoogste niveau. Hij verkaste vorig jaar zomer naar Los Angeles Dodgers, waarmee hij de World Series verloor van Boston Red Sox. (FOX Sports)

Gerelateerd