Daan Bovenberg is de opvolger van Wouter Gudde bij Excelsior.
Daan Bovenberg is de opvolger van Wouter Gudde bij Excelsior. - © Pro Shots

Bovenberg volgt Gudde op bij Excelsior

22 februari 2019
Daan Bovenberg is per 1 april de opvolger van de vertrokken Wouter Gudde bij Excelsior. De oud-speler van de Kralingers wordt commercieel directeur in Rotterdam.

Die functie bij Excelsior was vacant na het vertrek van Gudde naar FC Groningen, waar de voormalig voetballer de functie van algemeen directeur gaat bekleden. Bovenberg heeft een verleden bij Excelsior en keert dus terug op het oude nest. 

De oud-verdediger is blij met de nieuwe stap in zijn carrière. "De gesprekken die ik hierover gevoerd heb, hebben mijn enthousiasme alleen maar verder aangewakkerd. Wat me ook aansprak is dat Excelsior na het vertrek van Wouter (Gudde, red.) snel in staat was om te schakelen en hier een nieuwe kans van te maken", laat Bovenberg weten op de clubwebsite van huidige nummer veertien van de Eredivisie. 

Bovenberg begint niet op nul in zijn nieuwe functie. Na het beëindigen van zijn voetballoopbaan ging hij aan de slag bij ING om zich op financieel en commercieel gebied te ontwikkelen. "Ik denk dat de ervaringen die ik de afgelopen jaren buiten het voetbal heb opgedaan heel waardevol zijn in mijn nieuwe functie', laat hij verder weten. 

Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, is content met de aanstelling van Bovenberg. "Daan past perfect in het profiel dat wij voor ogen hadden en door zijn achtergrond en lange band met de club, was hij voor een ieder de nummer één kandidaat om Wouter op te volgen." (FOX Sports)