Samenvatting FC Emmen - Vitesse

Door verdriet overmand FC Emmen verliest thuis van Vitesse

24 februari 2019
Vitesse heeft de uitwedstrijd bij FC Emmen met 0-3 gewonnen door doelpunten van Mohammed Dauda, Martin Ødegaard en Navarone Foor.

Sportieve belangen stonden op de tweede plaats in Emmen, waar er een sluier van verdriet over het stadion lag. De wedstrijd werd voorafgegaan door een zeer aangrijpende minuut stilte in verband met het overlijden van Jorg Scherpen, de broer van Emmen-speler Kjell Scherpen.

 

In de twintigste minuut was er een applaus voor Jorg Scherpen, die dinsdag op twintigjarige leeftijd overleed. Trainer Dick Lukkien kon wel 'gewoon' beschikken over zijn doelman. Lukkien had groot respect voor de manier waarop zijn jonge sluitpost met de situatie omging: "Dat Kjell keept is absoluut niet gewoon, diep respect voor hem."

Op de tweede plaats kwamen de sportieve belangen. Vitesse streed om in de race te blijven voor play-offs voor Europees Voetbal, Emmen zag de concurrentie in de strijd om degradatie dit weekend dichterbij komen. In dat opzicht deed Vitesse de beste zaken. Mohammed Dauda scoorde op fraaie wijze de 0-1 in de dertiende minuut. De nieuwe spits joeg de bal hoog in het doel na een voorzet van Max Clark.

In de tweede helft kon Emmen geen vuist meer maken en scoorde Martin Ødegaard de 0-2 uit een vrije trap. De Noor verraste doelman Scherpen met een poging ineens. De 0-3 van Vitesse werd in eerste instantie, na tussenkomst van de VAR, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Foor sloeg echter in de slotfase alsnog toe met een dribbel door het hart van de defensie en een bal langs Scherpen. (FOX Sports)