Bekerklassieker live op open net bij FOX

Hoe kijk je de Bekerklassieker bij FOX?

25 februari 2019
Voor het eerst sinds 2010 is een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax live op het open net te zien. De Klassieker in de halve finale van de TOTO KNVB Beker wordt woensdagavond live door FOX uitgezonden.

Ook de tweede halve finale, Willem II - AZ op donderdagavond, is te zien bij FOX op het open net (Ziggo 11, KPN 14). De uitzendingen op FOX worden verzorgd door FOX Sports, waar de wedstrijden ook live te volgen zijn.

Beladen Bekerklassieker
Het is de tweede maand op rij dat Feyenoord en Ajax elkaar in De Kuip treffen voor een Klassieker. Vorige maand wist Feyenoord met een spectaculaire 6-2 overwinning een gevoelige tik uit te delen aan de aartsrivaal. Ajax zint op revanche en zal de bekerwinnaar van vorig jaar in De Kuip moeten verslaan om kans te maken op de eerste bekerwinst sinds 2010. Toen wist Ajax over twee wedstrijden te winnen van Feyenoord.
 
Voorbeschouwing vanaf 18.00 uur
Woensdag staat de hele avond op FOX in het teken van De Klassieker. Om 18.00 uur begint de uitzending live vanuit De Kuip, waar presentator Jan Joost van Gangelen op de wedstrijd vooruitblikt met analisten John de Wolf en Kenneth Perez. Hans Kraay Jr. neemt de interviews voor zijn rekening en Mark van Rijswijk is de commentator.
 
Willem II ontvangt cupfighter AZ
Donderdagavond wordt in Tilburg bepaald of het Willem II is of AZ dat zich op 5 mei in De Kuip mag melden. Voor Willem II zou het de eerste finale sinds 2005 betekenen (4-0 verlies tegen PSV). AZ hoopt dat drie keer scheepsrecht is, na het verlies tegen Vitesse in 2017 (2-0) en Feyenoord vorig jaar (3-0). Vanaf 20.00 uur is presentator Milan van Dongen voor FOX en FOX Sports live in Tilburg met de voorbeschouwing. Hij wordt vergezeld door analisten Gertjan Verbeek en Hedwiges Maduro. Aletha Leidelmeijer verzorgt de interviews en Leo Oldenburger is de commentator.
 
Halve finale TOTO KNVB Beker live op het open net bij FOX (Ziggo 11, KPN 14):
Woensdag 27 februari
18.00 uur: Voorbeschouwing
19.30 uur: FOX Sports Vandaag
20.00 uur: Vervolg voorbeschouwing
20.45 uur: Feyenoord - Ajax
 
Donderdag 28 februari
19.30 uur: FOX Sports Vandaag
20.00 uur: Voorbeschouwing
20.45 uur: Willem II - AZ