ATP Dubai: Federer vs. Kohlschreiber

Federer langste adem in 'veteranenduel' met Kohlschreiber

25 februari 2019
Roger Federer heeft met de nodige moeite de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai bereikt. De als tweede geplaatste Zwitser had drie sets nodig om Philipp Kohlschreiber te verslaan: 6-4, 3-6, 6-1.

De 37-jarige Federer keerde dit jaar terug naar Dubai, waar hij tussen 2003 en 2015 maar liefst zeven keer de titel greep. Vorig jaar liet hij het evenement links liggen en koos hij voor het ATP-toernooi van Rotterdam. Geen slechte keuze, zo bleek, aangezien hij de eindzege én de nummer een-positie op de wereldranglijst pakte op het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Vroege break

Tegen de twee jaar jongere Kohlschreiber schoot Federer uit de startblokken en brak hij de service van de Duitser meteen in de eerste game. De vroege break was voldoende om de eerste set binnen te halen.

Kohlschreiber herpakte zich echter snel en liep in het tweede bedrijf uit naar een 0-3 voorsprong. Federer sloeg terug op 1-3, maar leverde prompt opnieuw zijn eigen service in. Na een lange negende game met drie breakpoints maakte de mondiale nummer 31 het karwei af op zijn derde setpoint.

Langste adem

Federer bleek van de twee midden dertigers toch de langste adem te hebben. Hij stoomde door naar 3-0 en sloeg op 4-1 opnieuw door de opslag van Kohlschreiber heen.

Federer treft in de tweede ronde de Spanjaard Fernando Verdasco, die Thomas Fabbiano met 3-6, 6-3, 6-2 versloeg. (FOX Sports)