Zlatan Ibrahimovic LIVE op FOX Sports

Amerikaanse voetbalcompetitie MLS komende vier jaar bij FOX Sports

27 februari 2019
De komende vier jaar is het voetbal van de Major League Soccer (MLS) exclusief te zien bij FOX Sports.

In de Amerikaanse voetbalcompetitie nemen de 24 beste teams van de Verenigde Staten en Canada het tegen elkaar op. De MLS trapt zaterdagavond af met Philadelphia Union – Toronto FC. Een dag later is het competitiedebuut van Frank de Boer met zijn Atlanta United te zien.

‘Er gebeurt wat in Noord-Amerika’
“Frank de Boer is bij regerend kampioen Atlanta United trainer van een club waar 50 duizend fans op de tribune zitten, Zlatan Ibrahimovic speelt als ware Hollywoodster voor LA Galaxy en in 2020 doet het Inter Miami CF van David Beckham zijn intrede in de MLS. Kortom: er gebeurt wat in Noord-Amerika en we zijn verheugd dat we die ontwikkelingen de komende vier jaar op FOX Sports volgen,” zegt Rob Labree, Director Programming & Production van FOX Sports. 

De wedstrijden van de MLS worden voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld, in de avond en nacht (Nederlandse tijd). FOX Sports zendt ieder weekend meerdere MLS-duels live uit, aangevuld met een highlightsshow op maandagavond.

24 teams verdeeld over twee Conferences
De 24 teams, van wie Minnesota United en FC Cincinnati dit seizoen hun MLS-debuut maken, zijn verdeeld in de Eastern Conference en de Western Conference. Na het reguliere seizoen spelen de 14 beste teams playoffs in de strijd om de MLS Cup, een format dat vergelijkbaar is met de Super Bowl bij de NFL.

Zuid-Amerikaanse Champions League
Ook liefhebbers van Zuid-Amerikaans voetbal zitten goed bij FOX Sports: de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana worden in ieder geval ook de komende twee jaar door de sportzender uitgezonden. De bekertoernooien zijn te beschouwen als de Zuid-Amerikaanse varianten van de Champions League en de Europa League. De groepsfase van de Copa Libertadores begint op 5 maart.

MLS op FOX Sports

Zaterdag 2 maart

19.00 uur op FOX Sports 6: Philadelphia Union – Toronto FC

20.30 uur op FOX Sports 4: Orlando City – New York City

02.00 uur op FOX Sports 4: LA Galaxy – Chicago Fire (zaterdag op zondag)

Zondag 3 maart

00.00 uur op FOX Sports 4: DC United – Atlanta United (zondag op maandag)
 

Maandag 4 maart

23.00 uur op FOX Sports 4: MLS Highlightsshow