Frank de Boer.
Frank de Boer. - © ANP

De Boer boekt eerste succes bij Atlanta United

1 maart 2019
Frank de Boer heeft zijn eerste succes geboekt als coach van Atlanta United. De oefenmeester maakte donderdag op vrijdagnacht een 3-1 nederlaag tegen Herediano ongedaan door de club uit Costa Rica met 4-0 te verslaan.

De voormalig trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace debuteerde nog ongelukkig bij zijn nieuwe werkgever. In de heenwedstrijd van het tweeluik met Herediano in de CONCACAF Champions League werd met 3-1 verloren. De Boer sprak echter vertrouwen uit dat het goed ging komen en zo geschiedde. 

In eigen land maakte Josef Martinez en Julian Gressel al gauw korte metten met de Herediano-defensie. Na rust besliste vervolgens opnieuw Martinez en Leandro Pirez het duel: 4-0.

Door de ruime zege stoot Atlanta United door naar de kwartfinale van de CONCACAF Champions League. Daarin ontmoeten De Boer en consorten de Mexicaanse topclub Monterrey. Maandag staat voor Atlanta United eveneens de eerste wedstrijd in het nieuwe Major League Soccer-seizoen voor de deur. Om 00.00 uur gaat de kampioen van verleden jaar op bezoek bij het DC United van Wayne Rooney. (FOX Sports)