ATP Dubai: Tsitsipas vs. Monfils

Tsitsipas wint marathonpartij van Monfils en is finalist in Dubai

1 maart 2019
Stefanos Tsitsipas heeft een marathonpartij met Gaël Monfils winnend afgesloten. De Griekse nummer elf van de wereld keek op het ATP-toernooi in Dubai tegen een set achterstand aan, maar boog de wedstrijd om door twee tiebreaks te winnen: 4-6, 7-6 (7-4), 7-6 (7-4).

Tsitsipas en Monfils maakten er een gelijkopgaande partij van, waarin Monfils de eerste set naar zich toetrok. Eén break gaf uiteindelijk de doorslag: 4-6.

Monfils zette de goede lijn door in het begin van de tweede set. De nummer 23 van de wereldranglijst brak Tsitsipas opnieuw en stal kort daarvoor de harten van de fans met een geweldig punt waarbij zijn atletische vermogen mooi naar voren kwam. 

De Griekse opponent van Monfils gaf echter niet op en brak snel terug, om even later setpoints onbenut te laten. Een tiebreak was het gevolg en daarin was Tsitsipas het sterkst: 7-6 (7-4). Zo kwam er een derde en beslissende set, die opnieuw gelijk opging. 

Tsitsipas had kansen op een break, maar Monfils serveerde uitstekend op de momenten dat het er het meest toedeed. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van de Fransman kreeg ook Monfils breakkansen, maar Tsitsipas werkte ze allemaal weg. Beide spelers stevenden af op een allesbeslissende tiebreak en die kwam er ook. 

Monfils kwam nog 1-0 voor, maar Tsitsipas keerde gauw het tij. De nummer 11 van de wereld versloeg Monfils in drie sets en ontmoet in de finale van het ATP-toernooi in Dubai de winnaar van de andere halve finale tussen Roger Federer en Borna Coric. Als Tsitsipas de eindstrijd in Dubai wint, betekent het zijn tweede ATP-titel op rij na zijn eerdere winst vorige week in Marseille. (FOX Sports)

 

 

 

Gerelateerd