ATP Dubai: Tsitsipas vs. Federer

Federer verslaat Tsitsipas en boekt honderdste toernooizege

2 maart 2019
Roger Federer heeft zaterdag op het ATP-toernooi in Dubai zijn honderdste titel uit zijn carrière gewonnen. De Zwitser won in twee sets van de Griek Stefanos Tsitsipas: 6-4, 6-4.

Federer begon sterk aan de wedstrijd en brak Tsitsipas in de eerste servicegame meteen. Beide heren lieten goed en aanvallend tennis zien, al had Tsitsipas moeite om het Federer moeilijk te maken op zijn service. Bij een 5-4 en 40-0 voorsprong leek Federer de eerste set binnen te slepen, maar de 20-jarige Griek beet van zich af. Tsitsipas kreeg zelfs kansen op 5-5, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Federer tijdens de eerste set: 6-4. 

De start van de tweede set verliep een stuk beter voor Tsitsipas, die zonder veel moeite zijn servicegames behield. De jongeling groeide in de wedstrijd en maakte Federer het knap lastig. Op de Australian Open won Tsitsipas nog van Federer in vier sets waarvan drie tiebreaks, maar die kwamen er zaterdag niet. 

Bij een stand van 4-4 brak Federer Tsitsipas opnieuw en mocht hij serveren voor de wedstrijd en toernooizege in Dubai. De voormalig nummer één van de wereld faalde op zijn eigen opslag niet en won zo zijn honderdste ATP-titel. Een record is dat nog niet, de Amerikaan Jimmy Connors pakte 109 titels in zijn loopbaan. 

Nog niet met pensioen

Federer maakte na zijn overwinning bekend in 2020 weer van de partij te zijn in Dubai. De tennisicoon gaat dus nog niet met pensioen. Marcella Mesker is zondagochtend om 11.30 uur te gast bij FOX Sports Vandaag om over centurion Federer te praten. (FOX Sports

Gerelateerd