River Plate
River Plate - © Pro Shots

Boca Juniors en River Plate op zoek naar eerherstel in Copa Libertadores

5 maart 2019
Amper bekomen van de tumultueuze eindstrijd van de laatste editie, staat de groepsfase van de Copa Libertadores 2019 alweer voor de deur. Verliezend finalist Boca Juniors komt dinsdagnacht in actie, een dag later begint regerend kampioen River Plate aan de nieuwe campagne.

Boca gaat in de eerste groepswedstrijd van de Zuid-Amerikaanse Champions League op bezoek bij de Boliviaanse kampioen Club Jorge Wilstermann. De zesvoudig kampioen uit Argentinië treft later ook nog het Braziliaanse Athletico Paranaense en Deportes Tolima uit Colombia in de poule.

River Plate, dat in december voor de vierde keer de Copa Libertadores veroverde, reist voor de eerste wedstrijd af naar Alianza Lima in Peru. Het Chileense Palestino en Internacional uit Brazilië completeren Groep A.

Revanche

Voor zowel Boca als River staat er na de finale van vorig seizoen genoeg op het spel tijdens de aankomende editie van het toernooi. De verliezer wil revanche voor de pijnlijke nederlaag tegen de aartsrivaal, de winnaar wil het blazoen oppoetsen na de onverkwikkelijke zaken rondom de eindstrijd.

De apotheose van vorig jaar ging de boeken in als de meest verhitte eindstrijd van de Copa Libertadores ooit. De reputatie van de clash tussen de eeuwige rivalen uit Buenos Aires als de meeste beladen derby ter wereld, werd dubbel en dwars onderstreept tijdens het tweeluik.

De eerste wedstrijd van de ultieme Superclásico, die al een dag werd uitgesteld vanwege de hevige regenval, verliep op 11 november nog relatief rustig. Het duel in La Bombonera van Boca Juniors eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarmee beide ploegen nog mochten dromen van de eindzege en de spanning alleen maar steeg.

Spelersbus

Voor aanvang van de return in El Monumental, het stadion van River Plate, ging het twee weken later mis. Op weg naar het stadion werd de spelersbus van Boca aangevallen door hooligans van de thuisploeg. Meerdere spelers raakten gewond door glasscherven, stenen en traangas, waardoor het duel geen doorgang kon vinden.

De terugwedstrijd werd uiteindelijk na veel geharrewar, verschuivingen en protesten verplaatst naar het Bernabéu van Real Madrid. Een maand na de eerste clash viel dan toch de beslissing in de eindstrijd.  

River Plate zou aan het langste eind trekken in de slijtageslag. Na een 1-1 tussenstand in de reguliere speeltijd - uitdoelpunten telden niet dubbel - sleepte de ‘thuisploeg’ de overwinning uit het vuur met twee treffers in de verlenging. (FOX Sports)

De wedstrijd Club Jorge Wilstermann - Boca Juniors zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 4

De wedstrijd Alianza Lima - River Plate zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd