Ronald Koeman
Ronald Koeman - © Pro Shots

Koeman met vaste groep bij Oranje

5 maart 2019
Ronald Koeman heeft weinig verrassingen in petto voor de komende interlandperiode. De bondscoach brengt woensdag zijn voorselectie naar buiten voor de start van de EK-kwalificatie, eind deze maand tegen Wit-Rusland en Duitsland.

Hij onthulde alvast dat daar amper verrassingen in zullen zitten. "De selectie zal grotendeels, zo niet geheel, in lijn zijn met zoals die afgelopen jaar was'', zegt Koeman in een video van de KNVB.

De 55-jarige trainer kijkt ernaar uit om zijn internationals over bijna twee weken weer te ontvangen in Zeist. "Dat mag ook wel weer, na bijna vier maanden. Eigenlijk is dat te lang. Maar zo is de interlandkalender nu eenmaal'', aldus Koeman, die de afgelopen maanden samen met zijn assistenten Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen heel wat internationals in het buitenland bezocht.

Veel tijd om Oranje voor te bereiden op de eerste interlands van 2019 heeft Koeman niet. "We komen op maandag 18 maart bij elkaar, op donderdag spelen we tegen Wit-Rusland en na de wedstrijd op zondagavond tegen Duitsland gaat iedereen weer weg. Daarom is het prettig dat we een redelijk vaste groep hebben, we weten inmiddels van elkaar hoe we willen werken. Iedereen kent z'n taak, de manier van spelen is bekend.''

Na een succesvol eerste jaar als bondscoach, met plaatsing voor de finaleronde van de Nations League, begint Koeman nu aan zijn echte doel: kwalificatie voor het EK 2020. "In de voorgaande wedstrijden, tegen Frankrijk, Duitsland, België, Portugal en Engeland, waren we steeds de underdog. Tegen Wit-Rusland wordt het de eerste of hooguit de tweede keer dat we zwaar favoriet zijn. Iedereen verwacht nu een makkelijke overwinning. Daar moeten we klaar voor zijn.'' (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd