Samenvatting Club Jorge Wilstermann - Boca Juniors

Boca Juniors trapt Copa Libertadores af met gelijkspel in Bolivia

6 maart 2019
Boca Juniors heeft een teleurstellende start gemaakt in de Copa Libertadores. De verliezend finalist van vorig jaar bleef op bezoek bij Club Jorge Wilstermann steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Op papier leek de eerste groepswedstrijd van de Zuid-Amerikaanse Champions League geen lastige opgave voor de grootmacht. De Argentijnse landskampioen won het toernooi al zes keer en gaf zich in december pas in de verlenging van de veel besproken finale tegen River Plate gewonnen.

Jorge Wilstermann bleek echter een taaie tegenstander. Afgezien van een hachelijk moment in het eigen strafschopgebied na twintig minuten, hield de Boliviaanse kampioen lange tijd eenvoudig stand.

Goede mogelijkheden

De thuisploeg kreeg bovendien een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Jorge Ortiz vuurde in de blessuretijd van de eerste helft een vrije trap net naast, terwijl Fernando Saucedo net na rust wild naast schoot.

Jorge Wilstermann kreeg halverwege de tweede helft nog een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Een kopbal van de vogelvrije Alex Silva werd op de lijn geblokt, waarna Boca-keeper Esteban Andrada met een fraaie redding de rebound van Alejandro Melean pakte.

De bezoekers, die met oude bekende Carlos Tevez speelden, wisten pas in de slotfase in de buurt van het doel van Jorge Wilstermann te komen. Nahitan Nández verprutste een uitstekende schietkans en Emanuel Más zag diep in de blessuretijd zijn schot in de korte hoek gekeerd worden. (FOX Sports)