PEC Zwolle-coach Jaap Stam is vanaf 1 juni 2019 de nieuwe trainer van Feyenoord. De opvolger van Giovanni van Bronckhorst zal een contract tot de zomer van 2021 ondertekenen.

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij PEC Zwolle, maar voor elke ambitieuze trainer geldt dat als de kans zich voordoet om bij een club als Feyenoord te gaan werken, je daar heel serieus over gaat nadenken”, verklaarde Stam op de site van Feyenoord.

“Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan. Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord.”

Van Geel

Ook technisch directeur Martin van Geel was in zijn nopjes met de overeenkomst. “We kennen elkaar al heel lang, dus we weten bij Feyenoord wat voor iemand we binnen halen. Jaap is een indrukwekkende verschijning. Met hem komt er straks letterlijk en figuurlijk echt iemand binnen.”

“Jaap is een realist met een duidelijke visie en met een zeer indrukwekkende staat van dienst als speler en de nodige ervaring als trainer. Logisch dus dat ik zeer blij ben dat we met de medewerking van PEC Zwolle hem nu al hebben kunnen vastleggen voor de komende seizoenen.”

Visser

Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle reageerde op de site van de Overijsselse club. “Bij de club zijn we positief gestemd dat Jaap ons afgelopen winter heeft geholpen door de handschoen op te pakken. Jaap heeft daarbij veel indruk gemaakt op een ieder binnen de club en de wijze waarop hij daar invulling aan heeft gegeven.”

“De eerste uitslagen waren overweldigend met daarna enkele resultaten waar we niet op hoopten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Jaap, zijn staf en de spelers ons voor het degradatiespook gaan behoeden. De club gaat per direct hard aan de slag om een geschikte opvolger voor de trainersfunctie te vinden.”

Carrière 

Stam is sinds de winterstop actief als trainer van PEC Zwolle. Eerder was hij eindverantwoordelijke bij Jong Ajax, voordat hij tussen 2016 en maart 2018 het Engelse Reading onder zijn hoede had.

Als speler verdedigde hij de kleuren van FC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax.

Dick Advocaat leek aanvankelijk de nieuwe trainer in Rotterdam te worden, maar de huidige coach van FC Utrecht trok zich terug vanwege de in zijn ogen negatieve sfeer rondom zijn mogelijke aanstelling. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 PSV 5 13 8
2 Ajax 5 12 8
3 Vitesse 5 12 7
4 Feyenoord 5 11 7
5 FC Twente 5 11 7
6 sc Heerenveen 5 10 1
7 FC Groningen 5 7 -2
8 FC Utrecht 4 6 2
9 VVV-Venlo 5 5 0
10 PEC Zwolle 5 5 -1
11 AZ 4 4 0
12 Willem II 5 4 -4
13 RKC Waalwijk 5 4 -5
14 Heracles Almelo 5 4 -6
15 FC Emmen 5 3 -3
16 ADO Den Haag 5 3 -6
17 Fortuna Sittard 5 2 -6
18 Sparta Rotterdam 5 2 -7