AZ - sc Heerenveen
AZ - sc Heerenveen - © FOXSports.NL

eDivisie update: Koploper AZ verliest van Heerenveen

6 maart 2019
Floris Jorna (sc Heerenveen) heeft woensdag weten te winnen van koploper Melvin Boere namens AZ. Een fraaie prestatie van de eSporter uit Friesland, zeker gezien de huidige vorm van zijn tegenstander.

De Friezen kwamen op 1-0 voorsprong dankzij een strafschop. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Jorna met een knappe actie de 2-0 binnen te schieten.

De eSporter van de Alkmaarders moet alle zeilen bijzetten in de return om de koppositie vast te kunnen houden. Heerenveen heeft een uitstekende uitgangspositie om er met de volle buit vandoor te gaan.

Nipte zege PSV

Ali Riza Aygün (PSV) heeft een zege geboekt op concurrent Danny Hazebroek van FC Utrecht. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst, dus zowel PSV als Utrecht zullen erop gebrand zijn te winnen.

De Eindhovenaren wisten in de tweede helft de winnende treffer te maken. Met de FIFA 19-skillmove ‘La Croqueta’ werd de verdediging van eSporter Hazebroek op het verkeerde been gezet. Met een bekeken balletje maakte Aygün de enige treffer van het duel: 1-0.

Kwaliteitsverschil groot tussen PEC en ADO

Tony Kok, eSporter van PEC Zwolle, heeft laten zien dat hij kwalitatief een betere speler is dan zijn tegenstander Jeremy Schroth van ADO Den Haag. In de heenwedstrijd tussen de twee teams wist hij het verschil uit te drukken in een 4-1 winst. Een zware opgave voor Schroth om het verschil van drie goals goed te maken volgende week in de return. (FOX Sports)