Samenvatting Alianza Lima - River Plate

Titelverdediger River Plate kruipt door oog van de naald tegen laagvlieger

7 maart 2019
River Plate heeft met hangen en wurgen met 1-1 gelijkgespeeld bij Alianza Lima. Invaller Cristian Ferreira maakte in de zesde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker voor de Argentijnen uit een vrije trap.

Daarmee houdt River Plate toch nog een puntje over aan het bezoek aan Peru en moet het in de groep alleen Internacional uit Brazilië voor zich dulden, dat won van Palestino uit Chili.

Alianza Lima, de nummer vijf uit de Peruaanse Liga 1 had weinig in te brengen tegen de Argentijnen, maar kwam door geklungel achterin wel op voorsprong na een half uur spelen. José Manzaneda kon profiteren van een gigantische dekkingsfout.

Daarna was het pompen of verzuipen voor de thuisploeg.

Met nog tien minuten te gaan mocht Rafael Borré vanaf elf meter aanleggen voor River Plate, na opzichtig hands van Hansell Riojas van Alianza Lima. De oud-speler van Atlético Madrid zag zijn inzet echter gekeerd door Pedro Gallese, die de bal katachtig en via het aluminium het doel uit werkte.

Met nog tien seconden op de klok in blessuretijd sloeg River Plate alsnog goed. Cristian Ferreira, in de zestigste minuut ingevallen, schoot een vrije trap in de winkelhaak, al zat Gallese er nog wel aan. (FOX Sports)