eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: NAC zorgt voor stunt tegen Groningen

7 maart 2019
Menno Bouhuijzen heeft voor een geweldige sensatie gezorgd in poule C van de eDivisie. De eSporter die bekend staat als de cultheld van de virtuele Eredivisie heeft een overwinning geboekt op Nick den Hamer van FC Groningen.

Na een kwart wedstrijd kwam NAC Breda, met Rosheuvel in de basis, op een 1-0 voorsprong. Met een schot uit de draai werd de keeper van FC Groningen verschalkt. Waar het fortuin over het algemeen ontbrak bij Den Hamer, was het geluk wel aan zijn zijde bij de 1-1. Via de schoen van een verdediger van NAC belandde de bal in het doel.

Tot grote verbazing van de speler van FC Groningen kopte NAC uit een corner de winnende treffer binnen. De keeper zat volledig mis en zo kon de aanvaller van NAC eenvoudig binnen knikken. Den Hamer, die voor de bovenste plekken strijd, moet in de return aan de bak om een blamage te voorkomen.

Geen winnaar bij Excelsior tegen Fortuna

Levy Frederique (Excelsior) en Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard) ontlopen elkaar nauwelijks. In het heenduel bleven de twee teams in evenwicht. Op de ranglijst staan beide ploegen op een puntentotaal van zes.

Excelsior beleefde een vliegende start, de eerste aanval van de Rotterdammers leverde direct een doelpunt op. Het duurde tot de 86ste minuut totdat Fortuna gelijk maakte. Een corner werd bij de eerste paal ingekopt door de Fortunezen: 1-1.

Feyenoord en Willem II spelen ook gelijk

Een doelpuntrijk duel tussen Jaey Daelhuisen (Feyenoord) en Viri Sital (Willem II) is op een remise uitgelopen. Eerst maakte Feyenoord snel gelijk na de openingsgoal van Willem II, in de tweede helft deden de Tilburgers hetzelfde nadat de Rotterdammers op voorsprong kwamen.

Een 2-2 eindstand betekent dat alles nog open ligt voor de return volgende week. Het is de vraag of één van beide teams uit weet te lopen, of dat ze op hetzelfde puntenaantal blijven steken. (FOX Sports)