Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

'Lucky loser' lonkt voor Haase

8 maart 2019
Als Robin Haase er vanavond in Indian Wells weer in slaagt te winnen van Denis Istomin, dan treft de Hagenaar in de tweede ronde van het masterstoernooi een 'lucky loser'.

Het Russische talent Andrei Roeblev kreeg te horen dat hij ondanks zijn uitschakeling in de kwalificaties toch mag meedoen aan het hoofdtoernooi. De 21-jarige Roeblev vervangt de geblesseerde Pablo Carreño Busta. De Spanjaard, nummer 20 van de wereld, meldde zich vanwege een schouderblessure af. Omdat Carreño Busta een 'bye' had in de eerste ronde, stroomt zijn vervanger Roeblev ook pas in de tweede ronde in.

De Litouwer Ricardas Berankis had ook zo veel geluk. Hij vervangt als 'lucky loser' de geblesseerde Bulgaar Grigor Dimitrov (schouder) en staat zo ook ineens in de tweede ronde van het lucratieve evenement in Californië.

Haase treft in de eerste ronde met Istomin een qualifier. De drie voorgaande ontmoetingen met de Oezbeek won de Hagenaar allemaal. Haase is de nummer 68 van de wereld, Istomin staat net buiten de top 100. (FOX Sports)

Indian Wells: ​Haase vs. Istomin zie je rond 21.30 uur LIVE op FOX Sports 5