Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord hoopt en denkt zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse te kunnen beschikken over doelman Kenneth Vermeer. De keeper, opgenomen in de voorselectie van Oranje, moest vorige week tegen FC Emmen (4-0) geblesseerd van het veld na een botsing met spits Sven Braken.

"Zoals het nu gaat, is Vermeer er zondag bij. Hij heeft een goede week gehad en op dit moment is de wedstrijd van zondag haalbaar", zei Van Bronckhorst. Het meespelen van middenvelder Tonny Vilhena is twijfelachtig. "Het is de eerste keer in jaren dat Tonny iets heeft. Hij heeft nog niet voluit mee kunnen doen en traint nog binnen. Het zal een 'late call' worden."

Stam is no-nonsense

Van Bronckhorst begint aan zijn laatste tien wedstrijden bij Feyenoord. Daarna wordt zijn functie overgenomen door Jaap Stam, een oude bekende van hem. "Ik ben heel goed met hem; ik heb jarenlang tegen en mét hem gespeeld. Hij heeft een robuust karakter en is van no-nonsense", aldus Van Bronckhorst, die aangaf nog wel met Stam om tafel te gaan voordat de aanstaande coach officieel in dienst treedt in De Kuip.

"Hij stond altijd zijn mannetje op het veld. Ik denk dat Stam dit kan overbrengen op een groep. Vaak zie je dat trainers de eigenschappen meenemen die ze als speler hadden." (ANP)