WTA Indian Wells: Bertens vs. Linette

Bertens fluitend verder op Indian Wells

9 maart 2019
Kiki Bertens heeft een sterke start gemaakt op het WTA-toernooi van Indian Wells. De nummer zeven van de wereld versloeg in de tweede ronde Magda Linette uit Polen in twee sets: 6-4, 6-1.

Bertens, die in de eerste ronde een bye had, legde de mondiale nummer 92 vanaf de eerste slagenwisselingen haar wil op. De Wateringse snelde met twee breaks op rij naar een 4-0 voorsprong. Ze leverde op 5-2 nog een keer haar eigen service in, maar de set kwam niet meer in gevaar.

Het tweede bedrijf verliep volgens hetzelfde stramien. Bertens brak meteen twee keer, waarna de Poolse nog een keer terugsloeg. De nummer zeven van de plaatsingslijst liet zich echter niet kennen en won de volgende drie games om de wedstrijd binnen te halen.

Williams

Bertens treft in de volgende ronde de Britse Johanna Konta. Bij winst wacht in de vierde ronde mogelijk een ontmoeting met Serena Williams, het tiende reekshoofd.

De Amerikaanse versloeg in de tweede ronde Victoria Azarenka met 7-5, 6-2. Drie jaar geleden verloor Williams nog in de finale van de Wit-Russische.

Eerder bereikte Robin Haase bij de mannen de tweede ronde. Hij was in twee sets te sterk voor Denis Istomin: 7-6, 6-1. (FOX Sports)

Dag 4 van het toernooi van Indian Wells zie je zaterdag vanaf 20.00 uur LIVE op FOX Sports 5