Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic begint jacht op zesde titel Indian Wells tegen oude bekende

9 maart 2019
Novak Djokovic begint zaterdagnacht aan de jacht op zijn zesde eindzege in Indian Wells. De nummer een van de wereld treft oude bekende Bjorn Fratangelo in de tweede ronde van het masterstoernooi in Californië.

Voor Djokovic is de ontmoeting met de mondiale nummer 128 zijn eerste partij sinds de gewonnen finale van de Australian Open eind januari. Ondanks het verschil op de wereldranglijst met de Amerikaanse qualifier, zal de 31-jarige Serviër zich niet op voorhand rijk rekenen.

Dromen

Drie jaar geleden troffen de twee elkaar eveneens in de tweede ronde van Indian Wells. Fratangelo mocht indertijd even dromen van een stunt na het verrassend winnen van de eerste set, voordat de favoriet alsnog zijn status onderstreepte: 2-6, 6-1, 6-2.

Djokovic bleef na de wake-up call van Fratangelo bij de les en zou uiteindelijk zijn derde titel op rij en zijn vijfde in totaal veroveren.

Een jaar geleden liep een valse start van Djokovic in Indian Wells wel slecht af. De Serviër ging in de tweede ronde onderuit tegen de Japanse qualifier Taro Daniel, die op dat moment op de 109de plaats van de wereldranglijst stond.

Mederecordhouder

Met vijf eindzeges in Indian Wells is Djokovic mederecordhouder van het toptoernooi. Hij deelt de eerste plaats met Roger Federer, die vorig jaar de eindstrijd verloor van Juan Martín del Potro.

Indien Djokovic voor de zesde keer de titel grijpt, komt hij tevens op gelijke hoogte met Rafael Nadal wat betreft ATP World Tour Masters 1000-evenementen. De Spaanse recordhouder heeft 33 masterstitels achter zijn naam staan, Djokovic mocht 32 keer juichen. (FOX Sports)

Dag 4 van het toernooi van Indian Wells zie je zaterdag vanaf 20.00 uur LIVE op FOX Sports 5

Djokovic - Fratangelo begint niet voor 03.00 uur LIVE op FOX Sports 5