Samenvatting St. Pauli - Hamburger SV

HSV wint beladen stadsderby bij aartsrivaal St. Pauli

10 maart 2019
Hamburger SV heeft een cruciale zege geboekt in de stadsderby tegen St. Pauli. De fans konden niet alleen blij zijn met winst op de aartsrivaal, ook is er door de overwinning een grote stap gezet richting promotie.

De derby ging uiteraard gepaard met de nodige vijandigheden. De bus van HSV werd bekogeld met verf in de kleuren van St. Pauli. Alle spelers van de bezoekers, waaronder Rick van Drongelen, bereikten echter veilig het Millerntor-Stadion. Op de tribunes van de thuisbasis van verdediger Justin Hoogma heerste een geweldige sfeer.

  

De feeststemming bij de thuisploeg werd na een half uur ruw onderbroken door Pierre-Michel Lasogga. De spits was het meest alert toen de bal terugkwam van de lat na een vrije trap: 0-1. Lasogga vierde zijn goal uitzinnig met een sprint van een meter of tachtig richting het uitvak.

In de tweede helft werd de wedstrijd meerdere keren stilgelegd vanwege vuurwerk op de tribunes. Het vuurwerk op het veld kwam alleen van HSV. Khaled Narey scoorde ook uit een rebound de 0-2, waarna Lasogga met enig fortuin de 0-3 aantekende. Douglas Santos maakte er ook nog 0-4 van.

De zege van HSV is niet alleen belangrijk voor de rivaliteit. Ook op de ranglijst is de overwinning van groot belang. De ploeg van Rick van Drongelen staat nu zeven punten voor op nummer vier St. Pauli. Daarmee lijkt een klassering bij de eerste drie veiliggesteld. De nummers één en twee gaan rechtstreeks terug naar de Bundesliga, de nummer drie speelt play-offs. (FOX Sports)