FC Emmen - Ajax
FC Emmen - Ajax - © FOXSports.NL

eDivisie update: Emmen kan Ajax niet bedwingen

12 maart 2019
Luuk Jans heeft de hoopgevende eerste confrontatie van FC Emmen met Ajax geen goed vervolg kunnen geven. Waar het vorige week nog was geëindigd in een 1-1 gelijkspel, werd het nu 5-1 voor de Amsterdammers.

Dani Hagebeuk kwam vroeg op voorsprong namens Ajax. Een schot van buiten het strafschopgebied belandde op de kruising, maar de rebound werd binnengetikt. Bij een 2-0 achterstand wist Emmen met een geweldige goal de aansluitingstreffer te maken. Helaas voor Jans kwam Emmen niet verder dan dat. Ajax liep uit naar een 5-1 overwinning en daarmee komt een 6-2 over twee wedstrijden op het scoreformulier.

Heracles weet voorsprong vast te houden

Het affiche tussen de twee eDivisie-iconen Bryan Hessing (Heracles Almelo) en Paskie Rokus (Vitesse) is gewonnen door de eSporter van Heracles. De marge die hij in de heenwedstrijd had opgebouwd was genoeg voor de drie punten.

De reacties van de twee eSporters op de doelpunten die vielen waren geweldig. Hessing krijgt keer op keer vanuit de aftrap een goal tegen, een fenomeen dat bekend staat als de ‘kick-off glitch’. Als een speler van Heracles de bal zelf over de lijn loopt schieten de mannen wederom in de lach. De reacties van beide mannen na de wedstrijd zegt genoeg: “Het leek wel alsof we in een soap zaten.”

Ondanks de vele fouten wint Heracles over twee wedstrijden met 5-4.

De Graafschap overklast VVV

Nick Cooiman (VVV-Venlo) stond na het 3-0 verlies van vorige week voor een enorme opgave. Hij moest vier keer het net weten te vinden om drie punten te pakken. Helaas voor de eSporter uit Venlo is dit niet gelukt.

Alle hoop van Nick Cooiman werd in de tweede helft de kop in gedrukt. Waar hij een enorme kans op de openingstreffer liet liggen, kreeg hij in de tegenaanval de deksel op zijn neus. De goal van De Graafschap bleek gelijk de winnende te zijn. Een verschil van vier in het voordeel van De Superboeren over twee potjes.

Stand

Zowel de plaatsen voor de knock-outfase als de play-offs zijn al bepaald in poule A. Dani Hagebeuk (Ajax) en Bryan Hessing (Heracles Almelo) gaan door naar de volgende ronde. In speelronde 5 zal worden bepaald wie deze poule gaat winnen. Paskie Rokus (Vitesse) en Julian van den Berg (De Graafschap) hebben zich verzekerd van de play-offs. (FOX Sports)