ATP Indian Wells: Kohlschreiber vs. Djokovic

Kohlschreiber stunt tegen Djokovic, Federer wint Zwitsers onderonsje

13 maart 2019
Novak Djokovic is in de derde ronde van het masterstoernooi van Indian Wells verrassend uitgeschakeld. De Servische nummer één van de plaatsingslijst ging in twee sets onderuit tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-4, 6-4.

Djokovic won het hoog aangeschreven toernooi in Californië vijf keer, voor het laatst in 2016. Van de vorige negen ontmoetingen op de ATP-Tour met de Servische nummer één van de wereld had Kohlschreiber maar een keer kunnen winnen.

In de eerste set had de Duitse nummer 39 van de wereld aan één break genoeg. In de tweede set nam Kohlschreiber meteen een 2-0-voorsprong en hield die marge vervolgens vast.

Na een tweede break op 4-2 mocht de Duitser zelf serveren voor de zege. Djokovic gaf zich echter nog niet gewonnen en brak terug. Op zijn volgende opslagbeurt sloeg Kohlschreiber wel toe.

Roger Federer

Roger Federer, die samen met Djokovic recordhouder is met vijf eindzeges, ging wel door. In een Zwitsers onderonsje versloeg hij Stan Wawrinka: 6-3, 6-4.

Een verrassing was de zege niet. Federer versloeg Wawrinka, door blessures achterop geraakt op de wereldranglijst, voor de zesde opeenvolgende keer. De onderlinge stand is 22-3 in het voordeel van de twintigvoudig grandslamwinnaar.

In 2017 won Federer in een memorabele finale in Indian Wells van Wawrinka, die na afloop nog net niet in tranen uitbarstte en zijn vriend een 'asshole' noemde toen die een glimlach daarover niet kon onderdrukken.

De laatste keer dat beiden elkaar troffen, in augustus in Cincinnati, had Wawrinka nog een derde set afgedwongen. Ditmaal was Federer veel sneller klaar waardoor hem nu een duel met de Brit Kyle Edmund wacht om een plaats in de kwartfinales. (FOX Sports/ANP)