Samenvatting Boca Juniors - Deportes Tolima

Boca Juniors na rust langs Deportes Tolima in bikkelharde clash

13 maart 2019
De Argentijnse grootmacht Boca Juniors heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Copa Libertadores in winst omgezet. De verliezend finalist van vorig seizoen versloeg in een kiezelhard voetbalgevecht het Colombiaanse Deportes Tolima.

Boca Juniors, dat de Zuid-Amerikaanse Champions League teleurstellend was begonnen met een gelijkspel tegen Club Jorge Wilstermann, kwam in de openingsfase goed weg.

Tolima-aanvaller Omar Albornoz mikte na drie minuten naast met de keeper uit positie, waarna Danovis Banguero even later de paal raakte.

Carlos Izquierdoz had bovendien geluk dat hij slechts geel zag voor een harde overtreding. De verdediger van Boca was een van de tien spelers die een officiële waarschuwing kreeg in een wedstrijd die steeds harder werd.

Bliksemstart tweede helft

Na de matige eerste helft sloeg Boca toe met een bliksemstart na rust. Een vrije trap werd door Tolima-verdediger Marco Perez in zijn eigen doel geknikt, waarna Darío Benedetto met een kopbal voor het tweede doelpunt zorgde. Mauro Zárate maakte na een uur op aangeven van Carlos Tévez de 3-0 uit een snelle counter.

Het gefrustreerde Deportes Tolima sloot uiteindelijk de wedstrijd af met tien man, nadat Carlos Robles in de blessuretijd werd weggestuurd voor een karatetrap naar Ramón Ábila.

Met de zege komt Boca op vier punten na twee groepswedstrijden. Deportes Tolima volgt met drie punten, terwijl Jorge Wilstermann en Athletico Paranaense allebei een punt hebben na een duel. (FOX Sports)

De wedstrijd Cruzeiro - Deportivo Lara zie je woensdag om 23.15 uur LIVE op FOX Sports 4