eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: Heerenveen haalt uit tegen koploper

13 maart 2019
Floris Jorna heeft met sc Heerenveen een knappe zege geboekt op lijstaanvoerder AZ. Voor Melvin Boere, eSporter van AZ, was dit het eerste puntverlies van het seizoen. Dankzij de winst is Heerenveen op doelsaldo AZ voorbij op de ranglijst.

De Alkmaarse club legde in de eerste helft het beste spel op de mat, toch was het Heerenveen dat de openingstreffer maakte. Na ruim een virtueel uur spelen kwam AZ op gelijke hoogte. Jorna liet zich niet van de wijs brengen en scoorde nog twee keer. Een 5-1 overwinning voor de Friezen over twee wedstrijden.

Sterk PSV knikkert Utrecht uit de eDivisie

Ali Riza Aygün (PSV) heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Danny Hazebroek (FC Utrecht) zijn spullen kan gaan pakken na de poulefase. Met zeer sterk spel en twee zakelijke overwinningen wisten de Eindhovenaren te zegevieren.

Na een gelijk opgaande eerste helft stond de brilstand nog op het bord. PSV maakte in de tweede helft het verschil. Een knap uitgespeelde aanval resulteerde uiteindelijk in een doelpunt voor Aygün. Hazebroek kon het verschil niet meer goedmaken en is daardoor uitgeschakeld in de eDivisie.

PEC dendert door

Tony Kok (PEC) zou na zijn finaleplek op de PlayStation ook op de Xbox hoge ogen kunnen gooien. De eSporter van PEC ging met gemak langs Jeremy Schroth (ADO). Voor ADO Den Haag zit het avontuur in de eDivisie voor dit seizoen erop na de poulefase.

Het laatste beetje hoop van Schroth werd al binnen tien minuten de kop in gedrukt. Een strafschop tegen werd benut door de nieuwe koploper van poule B. Na de 4-1 overwinning van PEC vorige week, was de marge al vroeg in de wedstrijd vier goals. Deze klap kwam de Hagenaar niet meer te boven. PEC staat nu bovenaan, ADO is de rode lantaarndrager. (FOX Sports)