Frank de Boer
Frank de Boer - © ANP

Atlanta en De Boer uitgeschakeld in Amerikaanse Champions League

14 maart 2019
Frank de Boer is met Atlanta United uitgeschakeld in de CONCACAF Champions League. Het team won in eigen huis weliswaar met 1-0 van CF Monterrey, maar had het eerste duel met 3-0 verloren.

Josef Martinez maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Mexicanen lieten de thuisclub redelijk hun gang gaan tot ver over de middellijn, maar Atlanta had de grootste moeite met het slechten van de Mexicaanse verdedigingsmuur. De ploeg kwam niet verder dan wat afstandsschoten op doel, die nauwelijks gevaar opleverden.

Monterrey was halverwege de tweede helft dicht bij de openingstreffer, maar de lat voorkwam dat Atlanta in eigen huis op achterstand kwam. In de slotfase lukte het Atlanta eindelijk om te scoren. Een voorzet van Darlington Nagbe werd door Martinez foutloos verzilverd.

Daarna kwam de halve finaleplaats voor Monterrey niet meer in gevaar.

Voor De Boer is de uitschakeling een nieuwe domper na de valse start in de competitie. Atlanta verloor de eerste wedstrijd van DC United en speelde afgelopen weekend gelijk tegen Cincinnati.

Verontschuldigingen

De Boer zag zich voor de wedstrijd tegen Monterrey nog genoodzaakt zich te verontschuldigen voor een opmerking na afloop van het gelijkspel tegen Cincinnati.

De trainer had de fans van Atlanta “een beetje verwend” genoemd na de 1-1, nadat het laatste fluitsignaal zondag werd gevolgd door boegeroep van de supporters.

De Boer legde uit dat de uitspraak een andere betekenis heeft in Nederland. Hij verklaarde dat hij slechts bedoelde dat de fans hoge verwachtingen hebben van een regerend kampioen. (FOX Sports/ANP)