Samenvatting San Lorenzo - Junior

Zege in Copa Libertadores lichtpuntje in duisternis voor San Lorenzo

14 maart 2019
San Lorenzo heeft eindelijk weer een succesje geboekt. De hekkensluiter in de Argentijnse competitie registreerde in de Copa Libertadores een 1-0 overwinning op tien man van Junior uit Colombia.

San Lorenzo kent een dramatisch seizoen in eigen land. De nummer drie van vorig seizoen bivakkeert op de laatste plaats in de Primera División met slechts twee zeges in 21 wedstrijden. De laatste overwinning dateerde alweer van 23 oktober.

In de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League, gaat het vooralsnog beter. Na een gelijkspel in de eerste groepswedstrijd tegen Melgar uit Peru, volgde woensdagnacht een zege op Junior.

De Argentijnen hadden wel een rode kaart van Junior-verdediger Gabriel Fuentes nodig om een overwicht te creëren. De linkback vloerde na een half uur Damián Pérez met een harde schouderduw in het gezicht.

Lichtuitval

Na een pauze van tien minuten in de beginfase van de tweede helft vanwege een lichtuitval in het stadion, verprutste Juan Salazar de eerste grote kans voor de thuisploeg. De Colombiaan was het eindstation van een fraaie aanval over meerdere schijven, maar zijn inzet vloog hoog over.

Twaalf minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer voor San Lorenzo. Román Martínez gaf zichzelf handig ruimte om te schieten en vond het net met een droge knal.

Nicolás Blandi was vervolgens nog dicht bij de 2-0, waarna Hector Fértoli in de veertiende minuut van de blessuretijd nog de lat raakte namens San Lorenzo. (FOX Sports)