eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: NAC snoept punten van Groningen af

14 maart 2019
Menno Bouhuijzen heeft met NAC een knappe prestatie neergezet door gelijk te spelen tegen het FC Groningen van Nick den Hamer. De eSporter uit Breda wist de voorsprong van vorige week niet vast te houden, maar sleepte wel een punt uit het vuur.

Groningen begon zeer sterk aan de wedstrijd, vroeg in de wedstrijd vloog een knappe volley in de winkelhaak achter de keeper van NAC.  In de tweede helft betekende zwak keeperswerk aan de kant van Den Hamer de gelijkmaker van Bouhuijzen. Groningen moest daardoor nog vol op de aanval om een punt over te houden aan het duel.

Tien minuten voor tijd kreeg NAC notabene via Rosheuvel de uitgelezen kans om de genadeklap uit te delen. Maar het schot van rechtsbuiten werd van de lijn gehaald. In de slotfase maakte de club uit Het Hoge Noorden dan de treffer waardoor beide ploegen met een punt genoegen moeten nemen: 3-3. Ondanks het puntverlies blijft Groningen bovenaan staan, NAC verlaat de laatste plaats ten koste van Willem II.

Niet het seizoen van Willem II

Viri Sital (Willem II) beleeft een dramatisch Xbox-seizoen. Deze keer was Jaey Daelhuisen met Feyenoord te sterk voor de eSporter in dienst van de Tilburgers. Door het punt dat NAC overhield aan het duel met Groningen is Willem II nu rode lantaarndrager in poule C.

Na het 2-2 gelijkspel van vorige week was alles nog mogelijk in de return. Feyenoord kwam vroeg in de wedstrijd al op voorsprong. In de tweede helft werd een uitgelezen kans op 2-0 gemist. Willem II stopte een strafschop van de Rotterdammers. Feyenoord behield het overwicht in de tweede helft en liep uit naar 2-0. Daarmee hengelt Daelhuisen drie punten binnen.

Discutabele strafschop helpt Excelsior

Levy Frederique (Excelsior) heeft met wat hulp van de scheidsrechter een overwinning geboekt op zijn directe concurrent Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard). Daarmee houdt de eSporter van De Kralingers zicht op een directe plek in de knock-outfase.

Bij een corner voor Excelsior gingen er een aantal spelers naar de grond. In de herhaling bleek dat er vrij weinig aan de hand was. Toch kreeg Excelsior een strafschop waaruit de openingstreffer werd gemaakt. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Frederique wint daardoor met 2-1 over twee wedstrijden.

Excelsior houdt zicht op een directe plek in de knock-outfase. Fortuna zal vrijwel zeker via de play-offs een ronde verder moeten te zien te komen. (FOX Sports)