Spencer Kieboom
Spencer Kieboom - © ANP

USA Update: Broers Kieboom maken indruk, March Madness werpt schaduw vooruit

14 maart 2019
De broers Carter en Spencer Kieboom hebben weinig tijd nodig gehad om indruk te maken tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de MLB. De Nederlandse Amerikanen hopen tijdens Spring Training een plaats te veroveren in de selectie van Washington Nationals.

De 21-jarige Carter Kieboom, die een Nederlandse vader heeft, is een van de grote talenten in de organisatie van Washington. De korte stop liet tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Houston Astros zien dat zijn status als nummer 2 prospect van de Nationals en 25 overall niet voor niets is.

Carter sloeg in zijn eerste twee slagbeurten tijdens de 5-3 zege op de Astros een bal van toppitcher Justin Verlander over de hekken. Slechts twee andere spelers wisten in de laatste vijf jaar twee homeruns in één wedstrijd te slaan tegen de zevenvoudige All-Star en voormalig American League Cy Young Award-winnaar.

Een dag later tekende Carter als pinchhitter in zijn enige slagbeurt voor een hit en een binnengeslagen punt tijdens een 4-8 zege op Atlanta Braves.

 

In dezelfde wedstrijd kwam de zes jaar oudere broer van Carter eveneens tot scoren. Spencer Kieboom kwam tot een hit en twee runs in zijn vier slagbeurten.

Spencer kwam vorig seizoen als catcher al 52 wedstrijden in actie voor de Nationals. Hij liet tegen de Braves zien dat hij ook achter de thuisplaat nog altijd scherp is.

De Spring Training-wedstrijd tussen New York Yankees en Boston Red Sox zie vrijdag om 18.00 uur LIVE op FOX Sports 6

College basketball

In het college basketball werpt ondertussen March Madness zijn schaduw vooruit. In de eerste ronde van het Big East Tournament zetten Providence en St. John's de eerste stapjes richting de finalemaand.

Het als achtste geplaatste Providence versloeg woensdagnacht in Madison Square Garden Butler (9) met 80-57. St. John's (7) was met 82-74 te sterk voor DePaul (10).

In de kwartfinales van het Big East Tournament treffen Providence en St. John's donderdagnacht respectievelijk topseed Villanova en Marquette (2). De andere wedstrijden in de kwartfinales zijn Xavier - Creighton en Seton Hall - Georgetown. (FOX Sports)

Het Big East Tournament zie je in de nacht van donderdag op vrijdag vanaf 00.00 uur LIVE op FOX Sports 6.