ATP Indian Wells: Nadal vs. Khachanov

Opgelapte Nadal mag op voor kraker tegen Federer in Indian Wells

15 maart 2019
Rafael Nadal vergezelt Roger Federer in de halve finale van het ATP-toernooi in Indian Wells. De Spanjaard was ondanks een blessurebehandeling in twee sets te sterk voor Karen Khachanov: 7-6 (7-2), 7-6 (7-2).

Federer versloeg eerder op de dag Hubert Hurkacz in twee sets en aan Nadal de taak om datzelfde te doen tegen Khachanov. Helemaal gemakkelijk ging dat niet, want de Rus brak Nadal in de eerste set. De nummer twee van de wereldranglijst zette echter aan, brak terug en versloeg Khachanov vervolgens in de tiebreak: 7-6 (7-2). 

De tweede set ging ook gelijk op, toen Nadal in een rally last kreeg van zijn been. Meerdere blessurebehandelingen lapten de niet geheel fitte Nadal op, waarna de voormalig nummer één van de wereld Khachanov opnieuw brak. Lang duurde de voorsprong niet, want Khachanov brak gelijk terug. Beide tennissers stevenden af op een tweede tiebreak en die kwam er ook. 

Daarin sleep Nadal met letterlijke pijn en moeite de wedstrijd uit het vuur. Door de zege komt Nadal Federer tegen in de halve finale van het ATP-toernooi in Indian Wells. Mocht Nadal die tenniskraker weten te winnen, dan ontmoet hij in de finale de winnaar van het onderlinge treffen tussen Milos Raonic en Dominic Thiem. Dit affiche staat zaterdag om 19.00 uur op het programma.

Of Nadal in actie kan komen zaterdag is nog de vraag. Zijn knieblessure zou hem parten kunnen spelen. (FOX Sports