Vanavond: Federer - Nadal voor de 39ste keer

Tenniskoningen treffen elkaar: Federer - Nadal live op FOX Sports

16 maart 2019
Het is een affiche om van te dromen in Indian Wells. Op het ATP-toernooi in de Verenigde Staten staan Roger Federer en Rafael Nadal zaterdag tegenover elkaar in de halve finale.

Liefst 38 keer eerder troffen beide tenniskoningen elkaar. Nadal won de meeste onderlinge tennispartijen, al overlegt Federer betere statistieken op hardcourt, de ondergrond waarop zaterdagavond ook gespeeld wordt.

Federer is ondanks zijn 37 jaar fit en goed als vanouds. Geen één set stond hij in zijn road to the final af aan zijn tegenstanders. 

Nadal oogde ook in goede doen voorafgaand aan zijn kwartfinalepartij tegen Karen Khachanov, maar kreeg last van zijn knie. De vaker geblesseerde voormalig nummer één van de wereld won op karakter, maar gaf na afloop aan niet te weten of hij helemaal fit voor de dag kon komen tegen zijn vriend en aartsrivaal. 

Historie, entertainment en vriendschappelijke rivaliteit

Helemaal fit of niet, Federer - Nadal staat voor historie, entertainment, vriendschappelijke rivaliteit en speciaal tennis, zo beaamt ook Nadal zelf. "Al deze dingen maken de wedstrijden tussen ons speciaal", doelt Nadal op de voorgaande partijen tussen de Spanjaard en de Zwitser. 

De twee voormalig nummer één's van de wereld zijn de spelers met de meeste Grand Slam-titels in de geschiedenis van het tennis. Federer heeft liefst twintig Grand Slams, Nadal zeventien. Het is alleen al een reden om de partij tussen de twee tennisgrootheden te bekijken.

Vanaf 20.30 uur staan beide heren voor de vijfde keer in Indian Wells tegenover elkaar. De laatste keer was in 2017. In hetzelfde jaar stonden Nadal en Federer voor het laatst tegenover elkaar. Op de Shanghai Masters pakte Federer zijn 94ste ATP-titel, bovendien won hij voor de zevenhonderdste keer een wedstrijd in zijn carrière. 

Inmiddels staat de teller van Federer, na zijn toernooiwinst in Dubai vorige maand, op honderd ATP-titels. In Indian Wells wil de huidige nummer vier van de wereldranglijst er opnieuw een titel bijschrijven en Juan Martín Del Potro van de troon stoten. De Argentijn won de vorige editie van het ATP-toernooi in Indian Wells. 

Verslaat Federer Nadal in de halve finale, ontmoet hij de winnaar van de partij tussen Milos Raonic en Dominic Thiem. Die halve finale begint om 19.00 uur en is live te zien FOX Sports 5. Daarna betreden Federer en Nadal de baan. (FOX Sports)