Samenvatting Hertha BSC - Borussia Dortmund

Reus redt Dortmund tegen negental Hertha

16 maart 2019
Borussia Dortmund heeft uit bij Hertha BSC in de absolute slotfase toch drie punten in de wacht gesleept. Marco Reus zorgde in Berlijn in de 92ste minuut voor het winnende doelpunt: 2-3.

Hertha kwam al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Salomon Kalou. De 33-jarige oud-Feyenoorder kreeg daarbij wel wat hulp van Dortmund-doelman Roman Bürki. Tien minuten later maakte Thomas Delaney gelijk, met een schot dat door Karim Rekik ongelukkig van richting veranderd werd: 1-1.

Kalou benutte in de 35ste minuut een strafschop: 2-1. Dortmund kwam vlak na rust op gelijke hoogte via Dan-Axel Zagadou: 2-2. Lang leek het erop dat dit de eindstand zou worden, maar Marco Reus zorgde in de absolute slotfase toch voor de winst voor ​BVB. 

Hertha moest in de slotfase met tien man verder nadat Jordan Torunarigha zijn tweede gele kaart had gekregen. Op aangeven van Jadon Sancho stelde Reus de zege in de absolute slotfase toch nog veilig: 2-3. Vedad Ibisevic moest daarna bij Hertha ook nog met rood van het veld.

Dortmund neemt in ieder geval voor één dag de koppositie over van Bayern München, dat morgen in actie komt tegen Mainz 05. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand