Ichiro Suzuki
Ichiro Suzuki - © Pro Shots

Big in Japan: lokale held Ichiro opent MLB-seizoen tegen Profar

19 maart 2019
Terwijl de andere 28 teams nog middenin Spring Training zitten, openen Seattle Mariners en Oakland Athletics woensdagochtend het seizoen. Dat doen ze overzees in Japan, waar alle ogen gericht zullen zijn op lokale held Ichiro Suzuki.

Met zijn 45 jaar is Ichiro de oudste veldspeler in de MLB. De rechtsvelder was de eerste Japanse slagman die het in Amerika echt gemaakt heeft. Veel homeruns sloeg hij niet (117 in achttien jaar), maar zijn 3.089 honkslagen spreken boekdelen. Zeker als je bedenkt dat hij in 2001 als 27-jarige speler naar Amerika kwam en er in Japan al een halve carrière op had zitten.

Heel toevallig is het dan ook niet dat juist de Mariners woensdag en donderdag in de Tokyo Dome in actie komen. De M’s kunnen immers sinds de komst van Ichiro op ontzettend veel Japanse supporters rekenen.

Mediastunt

De toekomstige Hall of Famer heeft het echter moeilijk. In oefenwedstrijden is hij 25 keer aan slag gekomen en had slechts twee honkslagen. De kans is daarmee ook groot dat de twee wedstrijden in het land van de rijzende zon zijn laatste wedstrijden zullen zijn.

Helemaal een mediastunt is het meespelen van Ichiro ook weer niet. In verdedigend opzicht liet hij namelijk in een oefenwedstrijd zien wel degelijk over veel kracht in zijn rechterarm te beschikken.

Profar

Aan de andere kant van het veld kan Jurickson Profar zijn debuut maken voor de Athletics. De veelzijdige Nederlander begon zijn carrière bij Texas Rangers en krijgt nu de kans in Californië.

In 2018 loste Profar eindelijk zijn belofte in. Met tien wedstrijden of meer op het eerste, tweede en derde honk en ook nog op korte stop was hij niet alleen defensief van grote waarde. Ook offensief liet hij zien wat hij kan met twintig homeruns, veertien meer dan zijn vorige beste seizoensaantal.

Opening Day

Een week later beginnen de teams ook in Amerika aan het seizoen. De Mariners en Athletics kunnen zich in de tussentijd weer acclimatiseren aan hun eigen tijdzone. De A’s spelen dan tegen Los Angeles Angels van Andrelton Simmons. (FOX Sports)

Seattle Mariners – Oakland Athletics zie je woensdag 20 en donderdag 21 maart vanaf 10.30 uur ’s ochtends LIVE op FOX Sports 6
New York Yankees – Baltimore Orioles zie je donderdag 28 maart vanaf 18.00 uur LIVE op FOX Sports 6
Oakland Athletics – Los Angeles Angels zie je donderdag 28 maart vanaf 21.00 uur LIVE op FOX Sports 4