Dani Hagebeuk en Bryan Hessing
Dani Hagebeuk en Bryan Hessing - © FOXSports.NL

eDivisie update: Hagebeuk excelleert in topper tegen Hessing

19 maart 2019
In de laatste speelronde van groep A staat een heuse kraker op het programma. De nummer één tegen de nummer twee. Dani Hagebeuk (Ajax) tegen Bryan Hessing (Heracles Almelo). Bij een zege over twee wedstrijden passeert Hessing zijn concurrent Hagebeuk op de ranglijst en plaatst zich als nummer één van de poule voor de knock-outfase. Vandaag speelden de eSporters de heenwedstrijd.

Hagebeuk begon geweldig aan het duel en hield vanaf de aftrap acht virtuele minuten balbezit waarna hij met Cristiano Ronaldo de openingstreffer maakte. Enkele ogenblikken later lag bal weer in het net voor Hagebeuk, dit keer met de andere Ronaldo. Zijn comfortabele voorsprong kwam niet meer in gevaar en in de slotfase maakte de eDivisie-kampioen van vorig jaar ook nog een derde wonderschone treffer met Kylian Mbappé.

Met de 3-0 nederlaag staat er voor Hessing logischerwijs een zware taak te wachten in de terugwedstrijd om de koppositie te bemachtigen. Mocht Hessing er niet in slagen, dan is hij als nummer twee alsnog geplaatst voor knock-outfase van de eDivisie.

De Graafschap – Vitesse

Julian van den Berg (De Graafschap) en Paskie Rokus (Vitesse) staan na vier speelrondes beide op zes punten. Van den Berg bezet dankzij een iets beter doelsaldo de derde plek, Rokus vindt zichzelf terug op plek vier. De eSporters zijn al zeker van de play-offs voor het bereiken van de knock-outfase.

In de openingsfase was het voor beide spelers voornamelijk aftasten. Echt grote kansen vielen er niet te noteren. Het vervolg van de wedstrijd was niet hoogstaand en doelpunten bleven uit. Van den Berg wist zelfs maar één keer op doel te schieten gedurende de hele wedstrijd. Na negentig minuten stond de brilstand op het scorebord en alles ligt dus nog open in de return.

FC Emmen – VVV-Venlo

Voor Nick Kooiman (VVV-Venlo) en Luuk Jans (FC Emmen) zit het eDivisie-seizoen op de Xbox er eigenlijk al op. De play-offs zijn voor beide eSporters buiten bereik. Ze spelen dan ook vooral om niet als laatste te eindigen in de poule. Kooiman staat op één punt, Jans op nul.

VVV-Venlo kwam via Pelé vroeg op voorsprong uit een corner. Kooiman wist die voorsprong vast te houden tot aan de rust, maar moest vlak na de onderbreking toch de gelijkmaker incasseren. De eSporters ontliepen elkaar vervolgens weinig en er werd niet meer gescoord. In de return kan het nog alle kanten op. Volgende week weten we wie er op de laatste plek in poule A eindigt. (FOX Sports)