Tony Kok en Floris Jorna
Tony Kok en Floris Jorna - © FOXSports.NL

eDivisie update: Kok heeft groepswinst in zicht, enorme stunt AZ tegen PSV

21 maart 2019
In poule B van de eDivisie is de spanning om te snijden. Met nog één speelronde te gaan zijn er nog vier eSporters in de running om zich rechtstreeks te plaatsen voor de knock-outfase. Floris Jorna (sc Heerenveen), Ali Riza Aygün (PSV) en Melvin Boere (AZ) staan allen op zeven punten. Tony Kok (PEC Zwolle) gaat aan de leiding met tien punten.

Tony Kok staat, die gezien de drie punten voorsprong op zijn concurrenten en een goed doelsaldo wel zeker lijkt van de knock-outfase, treft in de laatste poulewedstrijd Floris Jorna, die op doelsaldo tweede staat. Tegen de verwachting in was het Jorna die met sc Heerenveen nog in de eerste helft op een 2-0 voorsprong kwam en daarmee virtueel koploper was. Het betekende dat er werk aan de winkel was voor het PEC Zwolle van Tony Kok.

Nog voor rust tekende Kok voor de aansluitingstreffer en in het tweede bedrijf stelde hij orde op zaken. Kok pakte de 3-2 voorsprong en liet die niet meer los. Het betekent voor Jorna dat hij aan de bak moet om de achterstand in de return goed te maken en de tweede plaats vast te houden.

PSV – AZ

PSV en AZ jagen zoals gezegd op plek twee. Momenteel vinden zij zichzelf terug op respectievelijk plaats drie en vier, plekken die goed zijn voor de play-offs om de knock-outfase te bereiken. Een goed resultaat is in de heenwedstrijd een vereiste om de tweede plek in het zicht te houden.

Bij AZ werden de spelers bestuurd door Jason Glas. Melvin Boere kon door een auto-ongeluk niet aanwezig zijn. De eSporter van AZ maakt het goed. Jason Glas begon als underdog aan het duel, maar daar was weinig van te merken. Na twintig minuten kwam de 16-jarige Glas op voorsprong en hij kon een glimlach niet onderdrukken. Het lukte Ali Reza niet om de gelijkmaker te produceren en zo kent de heenwedstrijd tussen PSV en AZ een enorme verrassing met de zege van Jason Glas.

Ali Reza krijgt volgende week de kans de nederlaag weg te poetsen zich alsnog te plaatsen voor de knock-outfase.

FC Utrecht – ADO

Voor Danny Hazebroek (FC Utrecht) en Jeremy Schroth (ADO Den Haag) staat er in poule B niets meer op het spel. Beide eSporters kunnen zich niet meer plaatsen voor de play-offs. De heenwedstrijd eindigde in 0-0. (FOX Sports)