Jaey Daalhuisen en Levy Frederique
Jaey Daalhuisen en Levy Frederique - © FOXSports.NL

eDivisie update: Strijd om groepswinst duurt voort in poule C

20 maart 2019
In poule C woedt er met nog één speelronde te gaan een heftige strijd om de eerste plek. Nog drie eSporters maken kans. Een overzicht van de heenwedstrijden.

Bij de wedstrijd tussen Nick den Hamer (FC Groningen) en Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard) stond er voor laatstgenoemde niets meer op het spel. Oemrawsingh is reeds geplaatst voor de play-offs om de knock-outfase te bereiken en doet niet meer mee voor directe plaatsing. Den Hamer is al geplaatst voor de knock-outfase en met een zege over de twee wedstrijden stelt hij de eerste plek in de poule veilig.

De heenwedstrijd begon voor Den Hamer en zijn FC Groningen fantastisch. Al na twee virtuele minuten stond de 1-0 op het scorebord. De weg lag open voor Groningen om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken, maar Den Hamer liet dat na. Uiteindelijk kreeg hij de deksel op de neus en scoorde Oemrawsingh tegen het einde van de wedstrijd de gelijkmaker. Het bleef bij 1-1 en zo is Den Hamer nog allesbehalve zeker van de eerste plek.

Feyenoord - Excelsior

De eSporters die jagen op plek één in poule C zijn Jaey Daalhuisen (Feyenoord) en Levy Frederique (Excelsior). Beide eSporters staan op negen punten, Daalhuisen heeft een beter doelsaldo. In de laatste speelronde treffen de Rotterdamse clubs elkaar. Het is een derby met grote belangen en dat was terug te zien op het veld. Het ging op en neer en uiteindelijk trok Daalhuisen aan het langste eind in de heenwedstrijd: 3-2. Hij verschaft zich dus een goede uitgangspositie voor het vasthouden van de tweede plek en heeft nog altijd uitzicht op de eerste plaats.

Het derde duel in de poule tussen Viri Sital (Willem II) en Menno Bouhuijzen (NAC Breda) gaat nergens meer om. Sital staat zonder punten stijf onderaan en Bouhuijzen verzamelde tot nu toe slechts één punt. De heenwedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van Sital en zijn Willem II. (FOX Sports)