Samenvatting FC Den Bosch - Telstar

Telstar completeert bizarre comeback, monsterscore Eindhoven

22 maart 2019
Een doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie heeft geresulteerd in twee absurde uitslagen. FC Eindhoven vond liefst acht keer het net tegen FC Dordrecht, Telstar won na een bizarre comeback bij FC Den Bosch.

De thuisploeg begon het duel met Telstar soeverein. Al na twintig minuten stond het 2-0. Vincent Vermeij, die sinds zijn overstap naar FC Den Bosch een ongelukkige periode kende, was verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna Oulad Omar met een fraaie boogbal de marge op twee bracht. 

Den Bosch was beter dan Telstar en draaide vlak voor rust het krachtsverschil nogmaals om in een doelpunt. Opnieuw was het Omar, die ditmaal met een poging van dichtbij de 3-0 scoorde. Dit was ook de ruststand, maar na de thee waren de rollen volledig omgedraaid. Een dubieus penaltymoment lag hieraan ten grondslag. 

'Remontada' in De Vliert

Ahmad Mendes Moreira dribbelde zich door de Den Bosch-defensie en werd neergehaald. De aanvaller viel nog buiten het strafschopgebied, maar scheidsrechter Freek van Herk wees naar de stip. Terrell Ondaan benutte het buitenkansje en gaf zo het startsein voor een heuse remontada

Vliegensvlug kwam Telstar hierna langszij. Melle Springer tekende aan voor de 3-2, alvorens Mendes Moreira de gelijkmaker binnen werkte. Om de malaise voor Den Bosch compleet te maken, was Ondaan uit de omschakeling met zijn tweede goal van de wedstrijd de maker van de 3-4.

De Brabanders kwamen niet meer terug, waardoor Telstar geschiedenis schreef. Nooit eerder kwam de KKD-club terug van een 3-0 achterstand. De vierde zege op rij betekende daarbij een goed begin in de vierde periode van de Keuken Kampioen Divisie. 

FC Volendam - SC Cambuur

Een stuk minder spektakel was er te zien in Volendam, waar de plaatselijke 'FC' het opnam tegen SC Cambuur. Veel viel er niet te genieten, wel viel Sai van Wermeskerken op. De ex-speler van FC Dordrecht raakte op mooie wijze de lat in de eerste helft en zag in het tweede bedrijf de Friezen een penalty krijgen. 

Van Wermeskerken gaf de bal voor en na een klutssituatie kreeg SC Cambuur een strafschop. Sam Hendriks ging achter de bal staan en zorgde met zijn goal vanaf elf meter voor de eindstand: 0-1. Door de zege stijgt SC Cambuur naar de zevende plaats op de KKD-ranglijst. 

Monsterscore FC Eindhoven

De fans van FC Eindhoven hadden een prachtige avond. Bij rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg door twee treffers van Elton Kabangu en één goal van Samy Bourard, in de tweede helft scoorde FC Eindhoven er nogmaals vijf. 

Kabangu completeerde na een kleine vijftig minuten zijn hattrick, al zag hij niet veel later Oussama Zamouri iets terug doen. Het begin van een comeback was het niet, want FC Eindhoven haalde verschrikkelijk hard uit. Elisha Sam zorgde voor de 5-1, waarna Alvin Daniels, Collin Seedorf en Branco van den Boomen de eindstand bepaalden op 8-1 (!). 

Overige resultaten

RKC Waalwijk - Helmond Sport (2-1)
Almere City - TOP Oss (gestaakt bij 0-0)
(FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 De Graafschap 6 14 9
2 NAC Breda 6 13 7
3 Excelsior 6 13 4
4 SC Cambuur Leeuwarden 6 12 9
5 FC Eindhoven 6 11 5
6 Jong Ajax 6 10 4
7 Jong FC Utrecht 6 10 2
8 Telstar 6 10 1
9 Go Ahead Eagles 6 10 0
10 N.E.C. 6 9 2
11 FC Volendam 6 8 1
12 Almere City FC 6 8 -1
13 MVV Maastricht 6 7 -3
14 Jong AZ 6 5 -2
15 Roda JC Kerkrade 6 5 -5
16 Helmond Sport 6 5 -9
17 TOP Oss 6 4 -3
18 Jong PSV 6 4 -6
19 FC Den Bosch 6 3 -6
20 FC Dordrecht 6 3 -9