Samenvatting Kameroen - Comoren

Seedorf en Kluivert plaatsen zich met Kameroen voor Afrika Cup

23 maart 2019
Clarence Seedorf en Patrick Kluivert hebben hun eerste échte succes geboekt bij Kameroen. Het trainersduo plaatste zich zaterdag met het land voor de Afrika Cup.

Kameroen was op voorhand al geplaatst voor de Afrika Cup, aangezien zij het toernooi zouden organiseren. Het Afrikaanse land zag er echter van af, waardoor het alsnog kwalificatiewedstrijden moest spelen. In een poule met Marokko, de Comoren en Malawi stelden Seedorf en Kluivert zaterdag de tweede plek in kwalificatiepoule B veilig. 

Een zege in eigen land op de Comoren was genoeg. De eilandengroep kwam in de eerste helft nog meermaals gevaarlijk voor de goal van Ajacied André Onana, maar scoorde niet. Vlak voor rust zorgde vervolgens Eric Maxim Choupo-Moting voor de bevrijdende 1-0. Een voorzet vanaf links tikte de aanvaller van Paris Saint-Germain binnen. 

De tweede helft breidde Kameroen de voorsprong uit. Clarence Bitang besliste het duel door de 2-0 te scoren. Kameroen kwam niet meer in de problemen en een aansluitingstreffer van de Comoren viel niet. In de slotminuten bepaalde Karl Toko Ekambi de eindstand op 3-0.

Door de zege plaatsen Seedorf en Kluivert zich met het Kameroen voor de Afrika Cup. Het land eindigt als tweede achter Marokko en kan zijn Afrika Cup-titel gaan verdedigen. Het prestigieuze toernooi staat gepland van 21 juni tot en met 19 juli, Egypte is het gastland. (FOX Sports)

De Afrika Cup zie je van 21 juni tot en met 19 juli LIVE op FOX Sports