Samenvatting Brazilië - Panama

Neres wacht nog op debuut na blamage Brazilië tegen Panama

23 maart 2019
David Neres moet zijn debuut voor Brazilië nog even uitstellen. De Ajacied zat weliswaar op de bank bij de Goddelijke Kanaries, maar het Zuid-Amerikaanse land blameerde zich tegen Panama: 1-1.

Beide landen kwamen in de zomer van 2018 nog beide uit op het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk, maar het niveauverschil was zaterdag op papier gigantisch. Brazilië trad aan met genoeg spelers uit Europese topcompetities, maar had het lastig tegen het nietige Panama. 

Pas na ruim een halfuur werd de ban gebroken. Lucas Paqueta, speler van AC Milan, opende de score na een mooie voorzet. Lang kon de Seleção niet genieten van de voorsprong, want Panama kwam brutaal langszij. Uit een standaardsituatie werkte Adolfo Machado de bal binnen: 1-1. 

In het tweede bedrijf kon Brazilië de muur van Panama niet slechten. De WK-debutant van afgelopen zomer was nog het dichtstbij de overwinning, het houtwerk stond Panama echter in de weg.

Bondscoach Tite wisselde offensief bij Brazilië, maar hield Neres op de bank. De jonge buitenspeler moet zo zijn debuut voor de Braziliaanse nationale ploeg nog even uitstellen. Dinsdag 26 maart heeft Neres weer een kans om minuten te maken, dan speelt Brazilië een interland tegen Tsjechië. (FOX Sports)

Gerelateerd