Samenvatting Libië - Zuid-Afrika

Zuid-Afrika en invaller Veldwijk plaatsen zich voor Afrika Cup

24 maart 2019
Zuid-Afrika heeft zich gekwalificeerd voor de Afrika Cup. De ploeg van invaller Lars Veldwijk was in de laatste groepswedstrijd met 1-2 te sterk voor Libië.

Naast Zuid-Afrika gaat uit de poule ook groepswinnaar Nigeria naar het toernooi in Egypte. De Nigerianen vergaarden dertien punten uit zes wedstrijden, Zuid-Afrika eentje minder. Libië, dat bij winst door was gegaan, eindigde met zeven punten op de derde plaats.

Zuid-Afrika begon aan de cruciale laatste wedstrijd met Kamohelo Mokotjo (oud-Feyenoord en FC Twente) in de basis. Sparta-aanvaller Veldwijk, die een Zuid-Afrikaanse vader heeft, en Vitesse-middenvelder Thulani Serero begonnen op de bank.

De gevierde man werd Percy Tau. De aanvaller van het Belgische Royale Union Saint-Gilloise tekende voor beide goals van de Zuid-Afrikanen.

Hij opende de score net na rust met een verwoestende uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied. Na de gelijkmaker uit een strafschop van Ahmad Benali was Tau ook goed voor de winnende treffer op aangeven van Mokotjo.

Veldwijk stond bij het laatste fluitsignaal op het veld, nadat hij in de laatste minuut was ingevallen. (FOX Sports)

De Afrika Cup zie je van 21 juni tot en met 19 juli LIVE op FOX Sports


Gerelateerd