Dani Hagebeuk (Ajax)
Dani Hagebeuk (Ajax) - © FOXSports.NL

eDivisie update: Hagebeuk stelt eerste plek veilig en is groepswinnaar

26 maart 2019
Dani Hagebeuk is groepswinnaar in poule A van de eDivisie. In een rechtstreeks duel om de eerste plek met Bryan Hessing (Heracles Almelo) kwam de eSporter van Ajax als winnaar uit de strijd.

In theorie had Hessing, wiens tweede plek ongeacht de uitslagen bij andere wedstrijden niet meer in gevaar kon komen, nog een kleine kans om als eerste in de poule te eindigen. Hij moest dan wel een 3-0 achterstand, opgelopen in de heenwedstrijd, goedmaken. Nadat het in de tachtigste minuut 2-2 stond, werd wel duidelijk dat de zege over twee wedstrijden naar Ajax zou gaan. Toch ging Hessing er nog voor met een extreem aanvallende opstelling. Het was echter Hagebeuk die met een simpel rollertje de eindstand bepaalde op 3-2. Zowel Hagebeuk als Hessing zien we terug in de knock-outfase van de eDivisie.

De Graafschap - Vitesse

Julian van den Berg (De Graafschap) en Paskie Rokus (Vitesse) gingen onderling uitmaken wie als derde en wie als vierde zou eindigen in de poule. Beide eSporters waren al verzekerd van de play-offs voor de knock-outfase en dus stond vooral de eer op het spel. De heenwedstrijd eindigde in 0-0 en de derde plek lag dus voor het oprapen. In de terugwedstrijd maakte Van den Berg korte metten met Rokus. Maar liefst 4-0 werd het voor De Graafschap en zo pakt Van den Berg de derde plek en Rokus de vierde.

Wie eindigt laatste?

VVV-Venlo (Nick Cooiman) – FC Emmen (Luuk Jans) was in poule A een wedstrijd om des keizers baard. Beide teams hadden geen kans meer om zich te plaatsen voor play-offs voor de knock-outfase. De heenwedstrijd was in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Hoewel Cooiman en Jans dus frank en vrij konden spelen, duurde het lang voor er gescoord werd. Het enige doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Jans. Hij passeert daarmee Cooiman op de ranglijst en eindigt als vijfde in de poule. Cooiman sluit af met een laatste plek. (FOX Sports)