Cody Gakpo.
Cody Gakpo. - © Pro Shots

Jong Oranje sluit oefencampagne positief af

26 maart 2019
Jong Oranje heeft dinsdag de oefencampagne goed afgesloten. In een vriendschappelijk duel met Jong Egypte werd met 0-1 gewonnen.

De oefentrip van Erwin van de Looi en zijn mannen stond in het teken van het bij elkaar komen van een nieuwe lichting spelers. Waar tegen de Verenigde Staten nog met 0-0 werd gelijkgespeeld, won Jong Oranje wel van Jong Egypte. PSV'er Cody Gakpo kroonde zich tot matchwinner.

De aanvaller scoorde in de eerste helft de enige treffer voor de jeugdinternationals, die met elf andere namen aantraden dan tijdens de vorige interland. De nipte zege was een knappe prestatie, gezien het leeftijdsverschil met de Egyptenaren. Laatstgenoemden waren gemiddeld twee jaar ouder en bereiden zich momenteel voor op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. 

Een assist van Kaj Sierhuis op de scorende Gakpo bleek genoeg voor de overwinning. In mei staat de volgende oefenwedstrijd van Jong Oranje op het programma. Dan komt Jong Mexico naar Nederland om op De Vijverberg aan te treden tegen de ploeg van Van de Looi. (FOX Sports

Gerelateerd