Mohamed Ihattaren.
Mohamed Ihattaren. - © Pro Shots

Oranje Onder-19 loopt EK mis, Onder-17 wél naar eindronde

26 maart 2019
Wisselende successen voor de jeugdploegen van Oranje. Het Nederlands elftal Onder-19 liep op een haar na het Europees kampioenschap voetbal mis, de Onder-17 plaatste zich wél voor de Europese eindronde.

Op voorhand wist Oranje Onder-19 wat hen te doen stond: aan een punt tegen de leeftijdsgenoten van Spanje was een EK-plek zeker. Lange tijd leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen, maar in de slotminuten dompelden de Spanjaarden de jeugdige Oranje-spelers in rouw.

0-1 was de eindstand, waardoor Oranje Onder-19, een ploeg met meerdere namen uit de Eredivisie, het EK van komende zomer misloopt. 

Oranje Onder-17

Goed nieuws was er wel voor Oranje Onder-17. De jeugdploeg plaatste zich eerder op de dag al voor het EK, omdat de resultaten uit andere poules mee zaten. In een feestduel tegen Tsjechië Onder-17 werd er ruim gewonnen. Brian Brobbey (twee), Mohamed Sankoh (één), Mohamed Taabouni (één) en Sontje Hansen (één) zorgde voor de doelpunten. 

Door de uiteindelijke 5-2 zege leidde Oranje Onder-17 een feestje na afloop in. Het EK wordt afgewerkt van 3 tot en met 19 mei. Nederland is titelhouder. (FOX Sports)

Gerelateerd