Tony Kok
Tony Kok - © FOXSports.NL

eDivisie Update: Kok sluit poule B af als groepswinnaar, Jorna tweede

27 maart 2019
Ook in poule B zijn de laatste wedstrijden gespeeld en is bekend wie zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de knock-outfase en wie dit moet doen via de play-offs.

Voorafgaand aan de terugwedstrijden waren er nog allerlei scenario’s mogelijk en maakten vier eSporters kans op rechtstreekse plaatsing voor de knock-outs. Tony Kok (PEC Zwolle) had met tien punten en een zege in de heenwedstrijd (3-2) tegen nummer twee Floris Jorna (sc Heerenveen) de beste papieren. Net als Jorna stonden ook Ali Riza (PSV) en Jason Glas (AZ) op zeven punten, de heenwedstrijd tussen die twee eSporters eindigde in een verrassende 1-0 zege voor Glas.

Vooral voor Jorna, Ali Riza en Glas was het dus zaak een stevige overwinning te boeken om zo zeker te zijn van de knock-outs. In de wedstrijd tegen Tony Kok en zijn PEC Zwolle boekte Jorna een solide 2-0 zege. Het leverde hem over twee wedstrijden de drie punten op en zo kwam hij net als Kok op tien punten na vijf speelronden. Kok behield wel zijn voordeel in doelsaldo en bleef dus eerste.

PSV - AZ

Voor Ali Riza en Glas lagen er mogelijkheden om Jorna nog van die tweede plek te stoten, maar dan moest er wel veel gescoord worden om het doelsaldo op te krikken. Dit gebeurde echter niet, er werd zelfs helemaal niet gescoord. De overwinning over twee wedstrijden (1-0) was daarmee voor Glas, die net als Jorna van Heerenveen op tien punten kwam. Op doelsaldo blijft Glas derde en Ali Riza eindigt als vierde. Beide eSporters moeten zich via de play-offs zien te plaatsen voor de knock-outfase.

ADO Den Haag – FC Utrecht

Voor Danny Hazebroek en Jeremy Schroth stond er in de laatste speelronde niets meer op het spel. De eSporters stonden respectievelijk op een kansloze vijfde en zesde plek zonder uitzicht op de play-offs. De heenwedstrijd was geëindigd in een bloedeloze 0-0. In de terugwedstrijd werd het net wel gevonden. Schroth scoorde tweemaal en pakte daarmee de drie punten. Op de ranglijst veranderde er niets voor beide heren. Hazebroek en Schroth zijn uitgespeeld voor dit seizoen van de eDivisie. (FOX Sports)